i@ProjectManagement

Εφαρμογή διαχείρισης έργων

Διαχείριση έργων – Project Management


Τεχνική Περιγραφή

Η εφαρμογή i@ProjectManagement παρέχει την δυνατότητα σχεδίασης και ελέγχου έργων σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα λήψης πιο ενημερωμένων αποφάσεων. Αυτή η λύση βοηθά στον ολοκληρωμένο έλεγχο του κόστους και της πιο αποτελεσματικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και του εξοπλισμού.

Η λύση της Διαχείρισης Έργου αποτελείται από τα κάτωθι :

  • Έργα
  • Πόροι


Έργα

Το υποσύστημα των Έργων χρησιμοποιείται για το λεπτομερή σχεδιασμό και διαχείριση της κοστολόγησης οποιασδήποτε μακροπρόθεσμης εργασίας ή έργου.

Τα βασικά πλεονεκτήματα είναι:

  • Επισκόπηση των εξόδων για τους εργαζόμενους, τον εξοπλισμό και λοιπούς πόρους.
  • Εκμηδενίζεται το ενδεχόμενο μη τιμολόγησης των δαπανών.
  • Χρησιμοποίηση των προϋπολογισμών και των εκτιμήσειων για λεπτομερή σχεδιασμό της δυναμικότητας της επιχείρησης.
  • Αναλύεται η μακροπρόθεσμη κερδοφορία των έργων


Πόροι

Οι Πόροι αποτελούν ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά μιας επιχείρησης. Η σωστή αξιοποίηση των πόρων μιας επιχείρησης ωστόσο, δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Ο προγραμματισμός της δυναμικότητας των πόρων, η παρακολούθηση της διαθεσιμότητας και του κόστους αποτελούν μόνο ένα τμήμα των απαιτήσεων της επιχειρηματικής διαχείρισης που επιβάλλουν την αμέριστη προσοχή της εταιρίας. Το υποσύστημα των Πόρων παρέχει τη βέλτιστη δυνατή διαχείριση του προσωπικού και του εξοπλισμού.

Τα βασικά πλεονεκτήματα είναι:

  • Παρακολουθεί το κόστος και τη χρήση των πόρων
  • Παρέχει δυνατότητα προγραμματισμού της δυναμικότητας και πρόβλεψης της διαθεσιμότητας των πόρων
  • Ολοκλήρωση της κοστολόγησης της εργασίας με την κατανομή του χρόνου και την τιμολόγηση
  • Παρέχει εναλλακτικές τιμές και κόστη για διαφορετικά είδη εργασιών

Αυτό που πραγματοποιείται από το σύστημα είναι η περιγραφή ενός project με έναν αρχικό προσδιορισμό του χρόνου του οποίου επιθυμεί κάποιος να ολοκληρωθεί, το οποίο αναλύεται σε sub projects όπου το καθένα δύναται να είναι μια διαδικασία σχετική πάντα με το από πάνω του (Parent / child relationship) project.

Σε κάθε Project / subproject δύνανται να ορίζονται ομάδες χρηστών που μπορούν να έχουν δικαιώματα πρόσβασης, καταχώρησης, ενημέρωσης, και διαγραφής σε αυτό.

Οι ομάδες χρηστών που θα έχουν δικαιώματα πρόσβασης σε ένα project θα δύνανται και να το σχολιάζουν.

Σε κάθε project / subproject είναι δυνατόν να ανατίθενται tasks, δηλαδή εργασίες που αναθέτονται από κάποιον που έχει πρόσβαση στο project / subproject σε κάποιον άλλο χρήστη που επίσης έχει πρόσβαση (same group). Διαφορετικά θα πρέπει πρώτα να προστεθούν και αν δοθούν τα απαραίτητα δικαιώματα στο χρήστη και μετά να του ανατεθεί το task (να προστεθεί στο ίδιο επίπεδο ή σε παραπάνω).

Ο χρήστης που έχει δικαίωμα πρόσβασης σε κάποιο project / subproject με το που «μπαίνει» σε κάποιο από αυτά, εμφανίζεται λίστα με όλα τα subprojects (childs) που έχει δικαίωμα πρόσβασης, και ξεχωριστά λίστα των σχολίων για το project/subproject αλλά και λίστα των tasks και των σχολίων στα tasks.


Τεχνική Υλοποίηση

Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου με την προηγμένη γλώσσα προγραμματισμού AJAX και χρησιμοποιεί τα πιο εξελιγμένα εργαλεία υποστήριξης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον χώρο της internet αρχιτεκτονικής. Πιο αναλυτικά χρησιμοποιείται η κάτωθι τεχνική υποδομή:

  • SQL SERVER database
  • IIS & Apache web server
  • WEB APPLICATION Server & Γλώσσα προγραμματισμού COLD FUSION
  • Χρήση HTML, FLASH, JAVA, java script


Ολοκλήρωση με το σύστημα CRMLogic

Όπως αναφέρθηκε ανωτέρω, η εφαρμογή δύναται να λειτουργεί είτε αυτόνομα είτε σε πλήρη ενσωμάτωση με το CRMLogic ως υποσύστημα αυτού. Στην περίπτωση που λειτουργεί ως αυτόνομη εφαρμογή θα περιλαμβάνει και τον πυρήνα (core) του CRMLogic που αφορά την διαχείριση «Εταιριών/Επαφών» και «Προϊόντων/Υπηρεσιών».

send to facebook
print
send to friend

Στοιχεία επικοινωνίας

Infotour LTD
Χαλκοκονδύλη 10, Amaral 7, Διαμέρισμα/Γραφείο 101
Λυκαβηττός, 1071, Λευκωσία
Τηλ. +357 22 265765 / Fax: +357 22 265764
Email: [email protected]